Nedelja, 15.11.2020.

13:15

MotoGP piše romane – Mir je svetski šampion!

Đoan Mir, vozač Suzukija je novi šampion!

Izvor: SN

MotoGP piše romane – Mir je svetski šampion!
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Još od 2000. godine i Kenija Robertsa mlađeg, Suzuki nije imao vozača koji je svetsk šampion, a to je sve promenio sjajni Đoan Mir.

Verovali ili ne, Mir je ove sezone ostvario samo jednu pobedu i to prošle sedmice u Valensiji, a u prve tri trke je imao čak dva odustajanja!

Tada je pobedio Fabio Kvartararo koji je postao drugi vozač u istoriji MotoGP šampionata da je uspeo da ostvari dve pobede u prve dve trke i da na kraju sezone ne bude svetski šampion.

Što se tiče same trke, pobedio je Franko Morbideli ispred sjajnog Džeka Milera na Pramak Dukatiju, a treći je bio Pol Espargaro na KTM–u, dok je svetski šampion, Đoan Mir trku završio na sedmoj poziciji i posle 20 godina postao prvi Suzukijev vozač koji je šampion planete.

Sezona za pamćenje!

Franko Morbideli je posle neverovatnog poslednjeg kruga i ljute bitke sa Džekom Milerom završio prvi, treći je kao što smo rekli Pol Espargaro, pa idu Rins, Binder, Oliveira, Doviciozo, Espargaro, Vinjales, Banjaja, Rosi, Kračlou, Bradl, Petrući, Markez.

U šampiontu konstruktora, Suzuki i Dukati su izjednačeni sa po 201 osvojenim bodom. Biće drame i u poslednoj trci sezone, u Portugalu za sedam dana.

Ko će slaviti u Valensiji? Ispratimo zajedno putem LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: