Zverev zakazao duel sa Federerom, poznat termin Đokovićevog meča

Nemački teniser Aleksander Zverev sastaće se sa Rodžerom Federerom u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju.

Izvor: LN

Četvrtak, 10.10.2019.

17:02

Zverev zakazao duel sa Federerom, poznat termin Đokovićevog meča
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Zverev je savladao Rusa Andreja Ruboljova sa 2-0 (6:0, 7:6(4)) posle jednog časa i 25 minuta tenisa.

Nemac je treći put u karijeri savladao Rusa, od kojeg ni jednom nije izgubio, i došao do novog duela sa Federerom, koji je ranije pobedio Davida Gofana u dva seta.

Organizatori turnira u Šangaju su takođe objavili i raspored svih mečeva četvrtfinala, koja će se odigrati u petak, a naš Novak Đoković će od oko 8 ujutru igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Što se tiče meča, on je počeo tako što je Zverev spasao brejk loptu u prvom gemu meča, a onda furioznom igrom došao do tri vezana brejka i "krompira" za protivnika.

Otpor Ruboljova bio je značajno veći u drugom delu igre. Rus je gubio 5:2, ali uspeo da se vrati i izjednači, pa se otišlo u taj-brejk.

Ipak, Andrej nije imao snage da meč odvede u treći set, pa je dalje prošao Nemac poreklom iz Rusije.

Federer i Zverev su do sada odigrali šest mečeva i obojica imaju po tri pobede, najskorije Saša u polufinalu Završnog turnira 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: