Svet 1

05.05.2024.

17:32

Netanjahu odbrusio: Ne pristajemo

Benjamin Netanijahu izjavio je da, usled glasina koja su se pojavile tokom vikenda o međunarodnom pritisku na Izrael da pristane na prekid vatre i okonča rat, Izrael neće pristati na kraj ratne kampanje i povlačenje izraelske vojske iz Pojasa.

Izvor: Tanjug

Netanjahu odbrusio: Ne pristajemo
EPA-EFE/RONEN ZVULUN / POOL

Podeli:

"Izrael ne može da prihvati ovo. Nismo spremni da prihvatimo situaciju u kojoj jedinice Hamasa izleću iz svojih bunkera, preuzimaju ponovo kontrolu nad Gazom, obnavljaju vojnu infrastrukturu i obnavljaju pretnju građanima Izraela u obližnjim zajednicama (pored Gaze), u gradovima na jugu Izraela, ali i svim delovima naše zemlje", rekao je Netanijahu u video obraćanju, a prenosi Tajms of Izrael.

On je naglasio da "Izrael neće pristati na Hamasove zahteve, koji znače predaju".

"Nastavićemo da se borimo dok svi naši ciljevi ne budu ostvareni", rekao je Netanijahu.

Premijer Izraela ističe da bi prihvatanje Hamasovih zahteva omogućilo Hamasu da izvede, kako je naveo, "još jedan masakr u budućnosti".

On je dodao da je Izrael i dalje otvoren za dogovor, ali da Hamas "ostaje utvrđen na svojim pozicijama" tokom pregovora.

Visoki zvaničnici SAD, Katara, Hamasa i domaćina Egipta razgovaraju u Kairu o primirju u Pojasu Gaze. Netanijahu je odlučio da za sada ne šalje delegaciju u Kairo.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: