Federer pregrmeo izazov Gofana

Rodžer Federer je bio suočen sa set loptama u prvom setu za protivnika, ali je ipak uspeo da nađe izlaz i pobedi Davida Gofana.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 10.10.2019.

14:55

Federer pregrmeo izazov Gofana
Photo by Fred Lee/Getty Images

Švajcarac se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju plasirao posle pobede od 7:6 (7), 6:4 i sada ga očekuje susret sa pobednikom meča između Aleksandera Zvezeva i Andreja Rubljeva.

Gofan je dobro igrao u početnom setu, uspeo je da natera Federera da igra udarac više i greši, ali kada je bilo najvažnije, Belgijancu se stegla ruka.

Federer je na 5:4 i servis rivala imao set loptu, ali je nije iskoristio da bi potom Gofan uspeo da napravi brejk u 11. gemu i povede sa 6:5.

Potom je Belgijanac servirao za početni set, imao je čak tri set lopte, ali je Federer sve to izdržao i napravio ribrejk za 6:6 i stigao do taj-brejka.

U tom delu igre, Gofan je ponovo imao prilike da uzme set, na 6:5 i 7:6, ali je prokockao i te prilike, Federer je uzeo tri poena u nizu i stigao do vođstva u meču.

U drugom setu Federer je slomio otpor Belgijanca u sedmom gemu, što mu je bilo dovoljno da uz siguran servis stigne do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: