Kol pred derbi sa Partizanom: Budućnost će osvojiti ABA

Košaršaki Budućnosti se nakon poraza od Himkija okreću regionalnom takmičenju i duelu sa Partizanom u Beogradu.

Izvor: SN

Subota, 09.02.2019.

14:46

Kol pred derbi sa Partizanom: Budućnost će osvojiti ABA
Foto: ABA/Buduænost Voli

Veliki derbi 19. kola ABA lige igraće se u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" a do kraja lige ostalo je još četiri utakmice i svaki meč će biti od velike važnosti za borbu za doigravanja, a kasnije i za titulu.

Trenutno se na deobi drugog mesta nalaze Cibona i Budućnost, a nakon sutrašnje utakmice stvari će biti mnogo jasnije. Ipak, košarkaši Budućnosti pred svaki meč govore kako prednost domaćeg terena ne sme biti presudna u borbi za titulu, kao što nije bila ni prošle godine.

"Utakmica sa Himkijem nam je mnogo značila, kako bi naučili novu lekciju na putu ka ostvarenju primarnog cilja u sezoni, a to je osvajanje ABA lige i ponovni plasman kluba u elitno takmičenje. Imali smo priliku da stignemo do nove pobede u Evroligi, ali smo dozvolili rivalu da pogodi mnogo trojki, da postigne mnogo poena posle ofanzivnih skokova i naših grešaka. I pored svega navedenog pitanje pobednika je rešila jedna lopta. Odmah posle duela sa Himkijem misli su usmerene ka duelu koji nas očekuje protiv Partizana u Beogradu“ rekao je Noris Kol u razgovoru za SportKlub.

Kol je ponovo istakao da je Podgoričanima glavni cilj osvajanje regionalnog prvenstva.

"Ponavljam još jednom, naš primarni cilj je osvajanje ABA lige i na tom cilju ćemo nastojati da pobedimo sve rivale koji nam se nađu na putu. Partizan ima odličnu ekipu, znamo da nas očekuje paklena atmosfera , ali naš cilj je pobeda i naravno da verujem da možemo da pobedimo u Beogradu. Na osnovu svega viđenog do sada, smatram da prednost domaćeg parketa neće biti presudni faktor u brbi za titulu i plasman u Evroligu. Svi timovi koji budu u polufinalu, pokazali su da jako dobro mogu da igraju kako na svom parketu, tako i pred gostujućim navijačima. Ko bude fizički i psihički najspremniji, ko bude imao najbolju energiju i ko bude u stanju da se najbolje izbori sa pritiskom i imperativom pobeđivanja u kratkom vremenskom roku, osvojiće ABA ligu. Verujem da će to biti Budućnost", dodao je Kol.

Noris Kol je kao član Majami Hita osvojio dve šampionske titule, u dresu Makabija ima osvojenu titulu i kup, a njegov nekadašnji univerzitet, Klivlend Stejt, povukao je dres sa brojem 30 upravo u njegovu čast.

Noris Kol će, zajedno sa ekipom Budućnosti gostovati Partizanu u nedelju od 19 časova u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: