ESPN: Jokić – prirodna zvezda i budući superstar

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, dobija sve više medijske pažnje u Sjedinjenim Američkim Državama zbog svojih partija.

Izvor: PT

Petak, 17.11.2017.

09:00

ESPN: Jokić – prirodna zvezda i budući superstar
Getty Images

Srpski igrač prošle godine pokazao je da može postati jedan od najboljih centara, a ako ne i najbolji u najjačoj ligi na svetu.

Od ove takmičarske godine očekuje se od njega da to i potvrdi, a kako je krenuo na dobrom je putu da postane “lice franšize“ i košarkaš od kojeg se očekuje da postane superstar.

Jedan od najpopularnijih američkih medija ESPN smatra da je prirodna zvezda i igrač koji će jednog dana postati top10 igrač u ligi.

Zek Lou, iskusni novinar ove medijske kuće, napisao je kolumnu posvećenu Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću koji su jedni od najintrigatnijih timova u ligi.

Tekst Loua sadrži sve slabosti i prednosti tima iz Kolorada, a dosta je posvećen centru ove franšize i srpskom igraču. Jokić je prirodna zvezda. U napadu može da uništi nižeg igrača na postu, dok u odbrani nije baš ono od čega je napravljen. Nikada neće biti zastrašujući defanzivac, ali zna da odigra veoma pametno – na 36 minuta u proseku ima skoro dve ukradene lopte što je odlična brojka za visokog igrača. Nagetsi mogu izgraditi pristojnu odbranu oko njega.

Postigao je dvocifren broj poena u pet od Denverovih 14 utakmica. Uglavnom zbog njegove želje jer uživa da razigrava svoje saigrače. Ali protiv većina igrača njegove visine, Jokić nije košarkaš koji će tražiti poene i komandovati napadom u završnicama. To je OK. I dalje može biti superstar i top10 igrač u ligi – njegova doktorska dodavanja utiču na kvalitet šuta i hemiju u ekipi na način koji se teško može videti u brojevima“, piše Zek Lou u svom tekstu.

Centar tima iz Kolorada već je dobio priznanje od NBA, pošto je izabran za najboljeg igrača četvrte nedelje na Zapadu.

Superstarova u najjačoj ligi na svetu nema mnogo, a Jokića sve više NBA novinara i analitičara smatraju igračem koji u budućnosti može biti smatran za jednog od najboljih košarkaša u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: