Nova vest
Fudbal

Petak, 18.05.2018.

12:00

Vi ste izabrali: Ovo su 23 igrača koja vodite u Rusiju

Pre nešto više od mesec i po dana pružili smo vam mogućnost da se nađete u ulozi selektora Srbije i odaberete imena 23 putnika na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: Nemanja Đorđević

Autor:Nemanja Đorđević

Vi ste izabrali: Ovo su 23 igrača koja vodite u Rusiju
StarSport

Do Mundijala, dugo očekivanog kada je naša nacija u pitanju, imajući u vidu da dugih osam godina nismo bili učesnici nekog od dva najveća kontinetalna takmičenja, ostalo je još tačno 27 dana, selektori širom sveta počeli su da objavljuju spiskove igrača na koje računaju, a uskoro će isto učiniti i Mladen Krstajić.

U međuvremenu, bili ste veoma aktivni u sklopu naših anketa – u kojima se našlo ukupno 39 igrača – ostavivši preko 110.000 glasova, a mi vam predstavljamo vaš konačan izbor i startnu postavu reprezentacije Srbije.

Na konačnom spisku našla su se tri golmana, osam defanzivaca, devet veznih i ofanzivno veznih igrača, kao i tri klasična napadača.

Golmani

Poziciju prvog čuvara mreže, sa 4.911 glasova, poverili ste Partizanovom Vladimiru Stojkoviću.

Prva rezerva jeste Predrag Rajković iz Makabija iz Tel Aviva (4.256), dok je treća opcija Marko Dmitrović (3.578), koji je u sezoni za nama sjajno branio u redovima Eibara u Primeri.

Na poslednjem mestu našao se Aleksandar Jovanović (659) iz danskog Orhusa.

Odbrana

Kada su u pitanju defanzivci, najviše glasova dobio je doskorašnji nosilac trake Branislav Ivanović – 5.454, a odmah iza našao se novi kapiten 'Orlova' i levi bek Rome Aleksandar Kolarov (5.417).

Na trećoj poziciji nalazi se Šalkeov štoper Matija Nastasić (5.006), ali je sva prilika da neće putovati na Mundijal, iako Matija veruje da će se na vreme oporaviti od povrede, to nije slučaj u Savezu. Slede povratnik u reprezentaciju, desni bek Lacija Dušan Basta (3.896), odnosno novi igrač kineskog Gvangžu R&F Duško Tošić (3.875).

Paket zadnje linije, pod uslovom da selektor odluči da za svaku poziciju, u varijanti sa četiri igrača u odbrani, ima alternativu, kompletiraju veteran Viljareala Antonio Rukavina (3.516), štoper šampiona Srbije Crvene zvezde Vujadin Savić (2.156) i levi bek Anderlehta Ivan Obradović (2.013).

Vezni red

Veznjake predvodi neprikosnoveni Nemanja Matić, a prvotimac Mančester Junajteda ujedno je i igrač sa najviše pojedinačnih glasova u kompletnom izboru – 5.491.

Tek nešto više od stotinu manje dobio je Lacijov dragulj Sergej Milinković-Savić (5.347), dok je odmah iza kreativac Sautemptona Dušan Tadić sa samo dva glasa manje (5.345)

Vodeća trojka bi uz kapitena Kristal Palasa Luku Milivojevića (4.582), Torinovog ofanzivca Adema Ljajića (4.570) i krila Hamburger športferajna Filipa Kostića (4.493) trebalo da čini najjači i najvažniji deo našeg sastava, a vi ste se odlučili još i za krilo Benfike Andriju Živkovića (4.194), univerzalca Ajntrahta iz Frankfurta Mijata Gaćinovića (2.844) i Liverpulovog vezistu Marka Grujića (2.461).

Napad

Kada su napadači u pitanju tu ste imali najmanje dileme, što je svakako i logično jer je upravo ova linija tima ona u kojoj i nemamo previše prostora za kombinovanje i manevrisanje.

Očekivano, mesto u startnoj postavi namenili ste Aleksandru Mitroviću sa 5.382 glasa, najboljem strelcu našeg nacionalnog tima koji igra fenomenalno u 2018. godini u dresu Fulama, s kojim je došao na korak do plasmana u Premijer ligu.

U gotovo istoj meri verujete i u mogućnosti napadača PAOK i najboljeg strelca Superlige Grčke Aleksandra Prijovića (4.947), dok je poslednje mesto pripalo mlađanom Luki Joviću (2.827), koji je u dresu Ajntrahta iz Frankfurta pokazao da može da bude budućnost našeg fudbala.

Startna postava reprezentacije Srbije

Nemanja Đorđević (@ElGrandeDiego)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu