Nova vest
Fudbal 210

21.5.2024.

22:20

Zvezda uzela novi Kup i nastavila hegemoniju u srpskom fudbalu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu 2:1 u finalu Kupa Srbije odigranom pred 8.000 navijača na stadionu Lagator u Loznici.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Crveno-belima je ovo bio 28. Kup trofej u istoriji i četvrti uzastopni, kao i četvta uzastopna "dupla kruna".

Ne nazire se kraj Zvezdinoj hegemoniji u srpskom fudbalu...

Strelci u zaista sjajnoj utakmici, dopadljivoj, sadržajnoj, uzbudljivoj, bili su Mirko Ivanić i Uroš Spajić za pobednike, a Aleksa Vukanović za poraženu stranu duboko u nadoknadi vremena.

Finale Kupa

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)
Stadion: Lagator (Loznica)
Sudija: Milan Ilić
Strelci: Ivanić 37, Spajić 65 - Vukanović 90+8

Utakmica koje je trajala 100 minuta obilovala je prekidima, što zbog VAR provera golova Zvezde - čak tri su poništena ekipi Vladana Milojevića, što zbog ispada navijača oba tima.

Tragičar meča bio je Šerif Endiaj koji je u obe situacije kod golova koji su mu poništeni, za nekoliko centimetara bio u nedozvoljenim pozicijama. Dao je dva gola, a zapravo nije nijedan.

Jedan gol poništen je i Bukariju, u drugom poluvremenu, i tada zbog toga što je Endiaj bio u ofsajdu (od njega se lopta odbila do nesuđenog strelca). Te situacije, ipak, nisu skupo koštale šampiona koji je sve vreme imao punu kontrolu igre, ređao šanse, dominirao i koristio prilike, za raziliku od Novosađana.

Imaće igrači "lala" za čim da žale, i te kako, četiri zicera su promašili igrači Božidara Bandovića (Vukanović, Ivanović, Radulović dva puta), a to se u ovakvim mečevima, u finalu, protiv ovakvog rivala skupo plaća.

Upravo je vodeći gol Zvezde i stigao nakon jednog takvog promašaja Vojvodine (Ivanović), odmah u narednoj akciji, i posle je, jasno, sve bilo mnogo teže po Novosađane. Ali zaslužuju igrači Voše sve čestitke za trud, borbu i energiju koju su prikazali protiv jačeg, daleko skupljeg i kvalitetnijeg rivala.

B92.sport

Zvezda je propustila niz šansi u prvom poluvremenu, tada je Bukari imao dve velike priliek i obrukao se u obe situacije, potom se ni Stamenić nije snašao. Bio je to udarni, najjači ofanzivni talas crveno-belih. Napadi su potom utihnuli, Vojvodina se tada oslobodila pritiska i uspostavila igru, kreirala bolje i opasnije po protivnika, ali je pogodak Ivanića slomio krila Novosađanima.

U nastavku bilo je svega - navijači su samo mogli da se zavale u ganc nova sedišta na stadionu i da uživaju u predstavi dva tima.

Bilo je prekida, dva duža zbog ispada navijača. Baklje, rolne i ko zna šta sve još letelo je sa obe strane tribine sa najvatrenijim pristalicama oba tima, no sve je ipak ostalo u granicama normalnog ovog puta. Bez većih incidenata, ako izuzmemo činjenicu da je golman Vojvodine Carević pogođen sa tribine u moemntu kada je iz zvezdaškog "kopa" aktivirana najveća bakljada. Pridigao se i nastavio meč.

Peđa Milosavljević/Starsport

Prekid nije ugasio vatru ni kod jednih ni ko drugih, igralo se sa mnogo žara, ali fer, pošteno, korektno, a Zvezda je jednostavno iskoristila činjenicu da je kvalitetniji tim, sa kvalitetnijim pojedincima.

Ivanić je plesao, kao i Hvang, a borbeni Spajić je nakon gotovo nokauta koji je primio od Carevića, rešio utakmicu, i to samo koji minut od opasnog sudara sa golmanom Novosađana. Bio je najbolje postavljen posle kornera Hvanga, namestio i telo i glavu, i Careviću nije bilo spasa.

Bio je to znak za opštu radost i euforiju beogradske crveno-bele strane u Loznici.

Zvezda je postigla i treći gol potom, igrao se 82. minut, no to je ipak bio i treći poništeni Beograđanima u utorak uveče - ponovo je Endiaj bio za pola kopačke ispred poslednjeg defanzivca Vojvodine. Zaista nije imao sreće sve bolji napadač crveno-belih, ali je iza njega još jedna partija kojom je definitivno skinuo sa sebe etiketu promašaja.

Tačku na sjajan meč stavio je Vukanović, reklo bi se pravo niotkuda, duboko u smiraj meča kada su svi na stadionu čekali poslednji zvižduk glavnog sudije - efektno je pogodio bivši igrač Zvezde mrežu gola Glazera. 

Bio je to prvi gol koji je Zvezda primila ove sezone u Kup takmičenju.

Uz gol razliku 16:1 crveno-beli su stavili tačku na još jednu uspešnu i trofejnu sezonu u drugom najvažnijem domaćem takmičenju.

Posle gola Vukanovića brzo je odsviran kraj i slavlje je moglo da počne - Zvezda je četvrti put zaredom osvajač Kupa.

B92.sport

Sve najvažnije momente sa meča u Loznici možete da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

18:49

Ivanić 37, Spajić 66 - Vukanović 90+8
  CZV   VOJ  
  2 : 1  

22:35

Kraj - Zvezda je osvojila Kup!

Četvrti put uzastopno i 28. put u istoriji crveno-beli su osvajači Kupa, ujedno su i četvrtu godinu zaredom uneli oba domaća trofeja u vitrine.

Zvezda - Vojvodina 2:1.
 

22:15

97' Vukanović matirao Glazera

Da li imamo dramu sada, pravo niotkuda. Vukanović je iskroistio ležernost odbrane Zvezde, ali je i sjajno, efektno pogodio sa ivice kaznenog prostora - Glazer se nije ni pomakaoi.

Da li ima vremena da Vojvodina dođe do egala i produžetaka?
 

22:13

90'+5 Milojević uvodi klince

Hvang, Ivanić i Endiaj su završili za večeras, umesto njih Milojević u igru uvodi najmlađe prvotimce Šljivića, Kneževića i Mimovića.

22:09

90' Igraće se još devet minuta

Toliko je glavni sudija produžio drugo poluvreme, očekivano nakon tri duža prekida.

22:08

90' Zvezda ide ka pobedi

Vojvodina kao da je izgubila snagu, nisu Novosađani iskoristili šanse koje su im se ukazale, ni činjenicu da su crveno-belima poništena čak tri gola.

 

21:58

83' Šerifu poništen još jedan gol

Treći put VAR je poništio gol Zvezde večeras - drugi put Šerifu Endiaju koji baš nema sreće. Centimetri su bili u pitanju, za vrh kopačke je Zvezdin napadač bio u nedozvoljenoj poziciji na pas Ivanića.

Dugo se čekala ptvrda iz VAR sobe, gotovo pet minuta je trrajala neizvesnost.

21:57

79' Glazer interveniše

Novi udarac Novosađana, nova pretnja, ponovo Radulović, snažno je tukao vrlo raspoloženi rezervista Vojvodine ali direktno u Glazera pa je golman Zvezde uspeo da odbije loptu i spasi mrežu.

21:56

77' Izmena u Voši

Lazarević je izašao, istrošio se danas, umesto njega će Kembel da pokuša da napravi razliku.

21:55

Evo i drugog gola Zvezde

Podeli:

Komentari 210

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu