Nova vest
Tenis 19

25.5.2024.

8:00

Zverev: Garantujem da Đoković nije hteo da igra protiv Nadala

Nemački teniser Aleksander Zverev kaže da niko nije želeo da u prvoj rundi Rolan Garosa izvuče Rafaela Nadala.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Saša je bio te "sreće", pa će u ponedeljak imati priliku da po 11. put u karijeri (3-7) odmeri snage sa osvajačem 14 titula u Bulonjskoj šumi.

Poslednji put su se sastali u polufinalu Pariza pre dve godine, kada je Zverev doživeo tešku povredu zgloba, zbog čega je predao meč, a potom morao na operaciju i dužu pauzu.

"Bio sam na 'Šatrijeu' sa Rubljovim i trenirali smo i nakon tog sjajnog trenera brat mi je rekao i na početku sam mislio da se šali (smeh), ali da... Tako je kako je, da budem veoma iskren hteo sam igram opet protiv Nadala još jednom u karijeri jer nisam hteo da mi poslednja uspomena mojih mečeva protiv Rafe bude kako napuštam teren u kolicima. Idealno bih voleo da igram protiv njega u kasnijim fazama turnira, ali tako je kako je. On nije nosilac ove godine, ja jesam, težak je žreb, ali težak za obojicu. Videćemo šta će biti u ponedeljak", rekao je Zverev.

Nadal je u glavni žreb upao zahvaljujući zaštićenom renkingu i na žrebu nije imao status nosioca.

"Garantujem vam da Novak nije hteo da igra protiv Nadala u prvoj rundi, nije hteo Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja hteo, ali tako je kako je. Bio je povređen, nije igrao mnogo i takvo mu je mesto na ATP listi. Nije idealno, ali istovremeno ništa ne možeš da uradiš. Svi su uzbuđeni zbog teške borbe u prvoj rundi", kazao je Zverev i dodao:

"Igrate protiv te statue, naravno ne prave statue, već prave osobe. U mom umu je Rafael Nadal... Igraću protiv najboljeg Nadala, očekujem to od njega, da bude na ličnom maksimumu, da odigra najbolji tenis posle toliko vremena na ovom turniru. Sećam se 2022. godine kada je došao ovde bez da osvoji Monte Karlo, Madrid ili Rim i svi su stavljali znakove upitnika, a on je došao izdominirao turnirom."

Pobednik će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela David Godan – Đovani Mpetši Perikar.

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

10 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

13 h

Novo Sport Video Menu