Nova vest
Tenis 2

26.5.2024.

12:26

Velika novina na Rolan Garosu FOTO

Rolan Garos zvanično je otvoren u 11.00 časova, a čelni ljudi ovog Grend slem turnira napravili su svojevrstan skok u organizaciji.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Drugi najveći stadion u kompleksu, "Suzan Lenglen", dobio je krov, baš kao što ga poseduje i "Filip Šatrije".

Na centralnom terenu Rolan Garosa mečevi se igraju i dok napolju pada kiša od 2020, a time će moći da se pohvali i stadion koji ime nosi po višestrukoj osvajačici Grend slemova tokom dvadesetih godina prošlog veka.

Lenglen je u periodu od 1919. do 1926. osvojila osam Grend slem trofeja, a "njen" stadion ima kapacitet oko 10.000 mesta.

Krov je dizajnirao arhitekta i urbanista Dominik Pero, "koji je želeo da oda počast tenisu, ali i eri Suzan Lenglen, tridesetim godinama i modi tog vremena".

Prvog dana takmičenja na ovom terenu igraće Amber i Sonego, Ostapenko i Kristijan, Gaske i Ćorić, ali i Krejčikova i Golubić.

Gužve u kompleksu su ovog prvog dana ogromne, kako zbog ponude mečeva, tako i zbog činjenice da je neradni dan, pa ne bi bilo iznenađujuće ako bi i neki rekordi u poseti pali.

Od naših igrača na teren će u popodnevnim časovima, otprilike u isto vreme, Laslo Đere, Aleksandra Krunić i Olga Danilović.

Đere se sastaje sa Altmajerom, Krunić igra protiv Volinec, dok je Danilovićevoj protivnica Trevisan.

Inače, Novak Đoković, koji turnir startuje u utorak, zvaničnu konferenciju za medije održaće u nedelju od 16.00 časova.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu