Nova vest
Fudbal 1

26.5.2024.

9:37

Kruna sjajne sezone Vojvodine – put ka Ligi Evrope kao nagrada

Fudbaleri Vojvodine stavili su tačku na uspešnu sezonu pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana 1:0 na Karađorđu i plasmanom na četvrto mesto Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

"Lalama" je na ruku išao u rezultat iz Husmke gde je Radnički odigrao 2:2, pa je tako ispustio pao na peto mesto u poslednji čas, iako bodovno poravnat sa ekipom Božidara Bandovića. Odlučio je bolji međusobni učinak na strani Vojvodine.

Iza Novosađana je fenomenalan niz rezultata u prolećnom delu sezone: serija trijumfa, pobeda nad Partizanom, TSC-om, egal sa Zvezdom i kao vrhunac velikog uzleta plasman u finale Kupa. 

Srce svakog vojvodinaša je ovih dana puno.

Trener Vojvodine Božidar Bandović prezadovoljan je epilogom sezone, kao i čitavim njenim tokom od momenta kada je preuzeo ekipu, a klub je u međuvremenu prepoznao kvalitetan rad rođenog Nikšićanina i nagradio ga novim ugovorom.

Lepo je ovih dana biti navijač Vojvodine....

"Želim da čestitam svojim igračima na plasmanu u Evropu, što je bio i naš cilj. Zahvaljujem se i navijačima na podršci. Veoma je važno što smo uspeli da ostvarimo sve što smo želeli u ovom trenutku. Što se tiče utakmice, imali smo zadatak da probijemo tu nisku odbranu, u prvom poluvremenu smo mogli bolje, iako smo dali gol iz prekida. U drugom poluvremenu smo bili bolji, imali smo mnogo šansi i mislim da smo morali da damo još taj jedan gol. Gledajući čitavu utakmicu, verujemo da smo zaslužili da pobedimo. Takođe, želeo bih da istaknem da smo zaslužili četvrto mesto i izlazak u Evropu i igrom i rezultatima", rekao je Bandović i nadovezao se, ukratko sumirao sezonu: 

"Bilo je mnogo teških utakmica, u prvenstvu i u Kupu. Čestitam svima, i onima koji su igrali manje, jer su pokazali da su deo tima, pokazali smo da imamo odličnu svlačionicu i to je faktor koji je takođe imato uticaj na krajnji rezultat. Nama sada preostaje da se odmorimo i da se pripremamo za narednu sezonu i igru u Evropi. Hvala još jednom navijačima, Gradu Novom Sadu, upravi i predsedniku. Imamo jednu veoma dobru podlogu za nastavak".

Starsport

Prisetio se i koliko je u početku bilo teško, nakon što Vojvodina nije slavila u prve četiri utakmice sa njim na klupi.

"Prvo verujem u svoj rad i svoj stručni štab, u ekipu. U početku imali smo negativne rezultate, ali su mi momci iz treninga u trening davali još veći motiv i to mi je dalo snage i vere da ćemo uspeti. Govorio sam već da je bilo samo pitanje trenutka kada će sve da se okrene u našu korist. Kao što sam rekao i pre, nije bitan samo rezultat, već i način na koji smo došli do svog cilja", zaključio je Božidar Bandović.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

19 h

Novo Sport Video Menu