Nova vest
Fudbal 0

26.5.2024.

10:21

Rekorderi iz Kruševca – 29 mečeva i 29 pobeda novog člana Prve lige

Rešene su (skoro) sve nedoumice u vezi sa plasmanom trećeligaša u Prvu ligu Srbije za narednus ezonu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Iz Srpske lige "Beograd" taj cilj je ispunio Zemun koji se vraća u drugogligaško društvo nakon što je obezbedio lidersko mesto kolo pre kraja pobedom nad Radom (1:0).

Tim sa Banjice će narednu sezonu igrati u četvrtom rangu takmičenja.

U grupi "Istok" Trajal je imao sezonu kakvu verovatno nije imao nijedan srpski klub u bilo kom rangu takmičenja - Kruševljani su u 29 dosadašnjih utakmica zabeležili 29 pobeda!

Gol-razlika ekipe koju sa klupe vodi Ivica Momčilović je 78:15.

Ovaj tim je u subotu potvrdio dominaciju u ligi trijumfom i nad kruševačkim Jedinstvom 3:0.

U vojvođanskoj grupi prvo mesto i plasman u Prvu ligu obezbedila je ekipa Železničara iz Inđije koja je u drugom delu sezone u svojim redovima imala bivšeg srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa i Jang Bojsa doprineo je svojim iskustvom i kvalitetom da se Inđijci održe na prvo mestu ispred Slovena iz Rume.

Upravo su ova dva tima ovog vikenda odigrala meč odluke za prvo mesto, a Železničar je slavio rezultatom 2:1.

Ipak, i dalje je neizvesno da li će Inđijci naredne sezone u viši rang jer postoje određene komplikacije u vezi sa licenciranjem kluba za takmičenje u Prvoj ligi. Železničar, naime, nije na vreme predao dokumentaciju u Fudbalski savez što je dovelo do toga da uopšte ne bude uzet u razmatranje za takmičenje među drugoligašima u sezoni 2024/2025.

Postoje, ipak, nagoveštaji da će Železničar na kraju uspeti da reši ovaj problem i od naredne sezone zaigra u višem rangu.

Konačno, u grupi "Zapad" velika borba vodi se između čačanskog Borca i ekipe FAP-a.

Dva kola pre kraja Čačani vode sa 70 bodova, tri boda manej ima FAP i biće interesantno videti ko će u psoeldnjih 180 minuta fudbala uspeti da prvi prođe kroz cilj.

 


 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

17 h

Novo Sport Video Menu