Nova vest
Košarka 24

26.5.2024.

13:06

Srbin u kritičnom stanju posle tuče navijača Olimpijakosa i Panatinaikosa

Navijač koji je teško povređen u velikom sukobu pristalica dva grčka kluba Olimpijakosa i Panatinaikosa u Berlinu u subotu uveče, je državljanin Srbije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Grčki mediji iz časa u čas donose nove informacije o sukobu koji se dogodio prethodne večeri u Berlinu, gradu domaćinu završnog turnira Evrolige, na kojem igraju i dva najveća grčka kluba.


Najveći okršaj odigrao se na železničkoj stanici "Prenzlauer Allee" tokom kojeg je povređeno 12 ljudi, od toga troje teže.

Najteže povređeni je, prema pisanju grčkih medija, srpski državljanin koji je u kritičnom stanju međutim navode i to da je na svoju odgovornost otpušten iz bolnice. U bolnicu je primljen još jedan državljanin Srbije, on zbog lakših povreda.

"Oko 23 sata došlo je do incidenta u kojem su se huligani grčkih košarkaških timova pojavili u maskama i tukli jedni druge kamenicama, motkama i bejzbol palicama. Bilo je nekoliko povređenih, neki su jako krvarili, a mnogi su zadobili povrede glave. Jedna osoba je zadobila povrede opasne po život. Veliki kontingent hitnih službi, uključujući policiju, vatrogasce i civilnu odbranu, bio je na licu mesta, ukupno oko 70 vozila", pišu o tuči nemački mediji.

U međuvremenu se pojavio i snimak napravljen neposredno pre izbijanja huliganskog sukoba. Na njemu se vidi velika grupa huligana sa belim kapuljačama koji trče ka ulazu stanice posle čega je i počeo sukob.

Na drugom snimku može se videti i da su se pojedini navijači sa perona spustili na šine u opštj jurnjavi.

Kako je ranije prenela Gazzetta, pristalice Olimpijakosa napale su grupu navijača Panatinaikosa koji su se vraćali iz jednog lokala ka hotelu u kom su odseli.

Do sukoba je inače došlo i u lobiju hotela u kojem se nalaze fanovi atinskih "zelenih".

Podsećamo da je više hljada navijača oba kluba trenutno u Berlinu gde prate košarkaške ekipe na završnom turniru. Olimpijakos će u toku dana igrati meč za treće mesto protiv Fenerbahčea, a potom sledi veliko finale između Panatinaikosa i Reala.

Podeli:

Komentari 24

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

17 h

Novo Sport Video Menu