GYL: FMP osvojio trofej!

Izvor: IL

Nedelja, 23.04.2006.

18:39

Default images

Posle četiri dana takmičenja na F8 turniru u Sarajevu, najbolji tim regionalne lige je FMP iz Železnika. FMP je u finalnom meču manje grešio od Partizana i rezultatom 73:72 (15:14, 14:22, 22:22, 21:15) osvojio trofej po drugi put u istoriji kluba (pobednici su bili i 2004).

Pred 2500 gledalaca, pobednici su vrlo malo u finalu prikazali od magije kojom su u subotu u polufinalu deklasirali Crvenu zvezdu. Ipak i takva igra, uz malo sreće u završnici, bila je dovoljna za pobedu.

Najzapaženiji igrači kod pobednika bili su Bojan Krstović i Marko Marinović sa 15, dok je Duško Savanović postigao 14 poena. Uroš Tripković je ubacio 17 poena, trojke je šutirao 5/10, ali je od 4 slobodna bacanja u završnici meča pogodio samo jedno. Vontigo Kamings je zabeležio 14 poena, uz 5 skokova i asistencija, i po indeksu korisnosti bio je najbolji igrač finalnog meča. Dejan Milojević je ubacio 14 poena, uz 9 skokova, ali je zbog 5 ličnih ranije napustio teren.

Obe ekipe počele su agresivno i borbeno meč, a Partizan je stekao rano vođstvo. FMP se, međutim, raspucao i stekao prednost koju nije ispuštao do kraja meča. Crno-beli su nekoliko puta uspevali da izjednače, ali nisu uspevali da prestignu raspoložene gradske rivale. Sarajevska publika zdušno je bodrila FMP, što je podstrek na koji igrači iz Železnika retko mogu da računaju, jer je publika u njihovoj dvorani uvek tiha. Partizan je imao svoje šanse za pobedu, a uspevao je da se vrati u meč i kada to niko nije očekivao.
Krajem treće četvrtine, FMP je stekao najvećih 11 poena prednosti, publika u hali je eksplodirala, a igrači iz Železnika počeli su da skaču i viču od radosti. Kada je izgledalo da je utakmica došla do prelomnog trenutka, Petar Božić je postigao "trojku" na samom kraju četvrtine, da bi Tripković početkom četvrte postigao još jednu i vratio Partizan u meč.

Obe ekipe pravile su posle toga mnogo grešaka pod pritiskom, a najnervozniji bio je kapiten crno-belih Milojević, koji je posle pete lične greške opsovao sudiju Saša Pukla, zbog čega je četiri minuta pre kraja dobio tehničku grešku. Branko Jorović promašio je tada oba penala, a meč je ostao "otvoren". FMP je imao dva do četiri poena prednosti, a Partizan je dva puta izjednačio. Tripković je 24 sekunde pre kraja imao priliku da izjednači, ali je promašio jedno bacanje. Marinović je sa penala povisio prednost na tri poena.

Partizan nije dobro iskoristio poslednjih 7,6 sekundi za napad, ali je Savanović pružio crno-belima novu šansu, jer je zgazio aut liniju sa osvojenom loptom. Kamings je, međutim, 1,4 sekunde pre kraja loptu izveo u reket, centru Nikoli Pekoviću, koji je postigao koš za rezultatski minimalan poraz Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: