Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.09.2002.

09:16

Smajhel Junior potpisao za Mancester Siti

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Dati gol jednom Smajhelu dovoljno je tesko, a Mancester siti sada ima dvojicu.

Sin golmana Petera Smajhela, 15-godisnji Kasper, prikljucio se danas engleskom fudbalskom prvoligasu Mancester sitiju. On je sklopio visegodisnji dogovor koji ukljucuje skolske, studentske i profesionalne uslove.

Njegov 38-godisnji otac bio je jedan od najistaknutijih golmana u engleskom i evropskom fudbalu. Igrao je za danske klubove Hvidovre i Brondbi, zatim za Mancester junajted, portugalski Sporting, prosle sezone za Aston Vilu, da bi ove sezone dosao u Siti.

"Mislim da je klub odlicno organizovan, u njemu rade profesionalci, sjajni strucni stab i odlican trener. Uzbudjen sam sto ce Kasper biti deo ovoga, a znam da je i on uzbudjen sto mu buducnost ovde donosi", rekao je ovaj veteran.

"Moja supruga i ja smo odusevljeni sto je nas sin uspeo da ostavi utisak na upravu i strucni stab, tako da su mu ovi ponudili divnu priliku. Isto tako, odusevljeni smo sto ce Kasper prve korake u ispunjenju svojih fudbalskih ambicija ostvariti u Mancester sitiju", nije sakrivao odusevljenje Peter Smajhel, koji je sa Mancester junajtedom osvojio Ligu sampiona i nekoliko titula prvaka Engleske.

Trener Sitija Kevin Kigen rekao je da nema razloga da Kasper Smajhel ne postane veliko ime, kao sto je i njegov otac.

On je rekao da Kasper samo treba vredno da radi, kao sto je to dosad cinio, i da ce krenuti ocevim stopama

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu