Nova vest
Atletika

Nedelja, 05.03.2017.

14:11

"Ivana će do zlata, Kolašinac očekivano razočarao"

Srpski navijači nastavljaju da bodre domaće atletičare na Evropskom prvenstvu, ali se ne nadaju velikom broju medalja.

Izvor: SM

Autor: SM

Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Beogradska ‘Kombank arena’ domaćin je dvoranskog Evropskog prvenstva koje će u nedelju biti zatvoreno finalima u skakačkim i trkačkim disciplinama.

Srbiju je predstavljalo 12 takmičara, ali je samo njih četvoro ušlo u borbu za medalje – Lazar Anić, Amela Terzić, Mihail Dudaš i Ivana Španović.

Upravo je najbolja evropska skakačica udalj glavni favorit za zlato i jedina za koju srpski navijači, sa kojima je razgovarala naša novinarka Sara Milićević, smatraju da će opravdati očekivanja. Prisutni ispred Areni rekli su joj da od Dudaša ne očekuju neki poseban rezultat, dok su navikli na razočaranja Asmira Kolašinca.

“Očekujemo jednu medalju, od Ivane Španović. Ne može Dudaš do medalje, a Kolašinac je očekivano razočarao. U atletici sam i nije bilo mnogo toga što može da me iznenadi”.

Među prisutnima je bilo i ljudi iz atletike koji su svesni u kakvom se problemu nalazi ‘kraljica sportova’ u Srbiji.

“Vidim mnogo toga što ne valja u organizaciji, a inače je super. Vidim ono što ide ispod žita, što ne vide drugi. Lično, taj novac bih uložio u atletiku, ne bih organizovao Evropsko prvenstvo. I pare od Svetskog prvenstva bih dao za podizanje atletike. Imamo Ivanu Španović i Kolašinca, a svi ostali su sirotinja. Radim sa dečkom koji je mogao da bude ovde, ali nije zbog novca”, ističe atletski trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu