HORES traži još 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede (HORES) uputilo je inicijativu ministarki turizma Tatjani Matić za još jednu podršku hotelsko-ugostiteljskoj privredi dodelom dodatnih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2021.

17:55

HORES traži još 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji
Foto: Depositphotos / devteev

HORES u saopštenju navodi da inicijativu upućuju s obzirom na to da se epidemiološka situacija u našoj zemlji poboljšava i da je zbog organizovane imunizacije broj obolelih i preminulih sve manji, a normalizacija života i početak oporavka turizma i hotelijerstva na vidiku.

Uvođenje turističkog vaučera je imalo pozitivan ekonomski efekat na razvoj hotelijerstva i turizma, a turistički vaučeri su umnogome značili i pružaocima turističkih usluga, koji su i na taj način dolazili do sigurnih prihoda, ali i svih drugih pružalaca turističkih usluga.

S obzirom na to da su pružali svoje usluge velikom broju domaćih turista samim tim je i produžena letnja turistička sezona, navedeno je u saopštenju.

S obzirom na to da će ove godine naši građani moći da godišnje odmore provode u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, možemo očekivati pad broja noćenja u našim hotelima - u banjskim i planinskim turističkim destinacijama, HORES predlaže da se limit sa sadašnjih 70.000 poveća na 90.000 dinara, što bi obezbedilo veću zainteresovanost građana, sa većom platežnom mogućnošću da godišnje odmore provede i u hotelima Srbije.

Takođe, povećanjem limita na pravo korišćenja turističkog vaučera za subvencionisani smeštaj, povećala bi se zainteresovanost i za hotelski smeštaj, budući da su do sada najviše koristi imali pružaoci usluga u privatnom smeštaju.

Turistički vaučeri najtraženija roba: Kuda Srbi žele?

Vlada je prvo dodelila 100.000 vaučera, pa dodatnih 20.000 vaučera, koji su podeljeni za manje od tri sata.

To je još jedan dokaz o velikom interesovanju, ali i velikoj potrebi dodele još mnogo turističkih vaučera, kako bi što više naših građana imalo mogućnost da ostvari pravo na subvencionisani smeštaj i kako bi, tokom leta, kada se očekuje da će biti povoljni uslovi za normalizaciju putovanja provodili svoje godišnje odmore u Srbiji.

Na osnovu iskustva i realnih potreba hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije, HORES poziva Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija da podrži inicijativu i da predloži Vladi Srbije da donese odluku o dodeli još 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani smeštaj u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: