Korać: Iza ubistva plan o destabilizaciji države

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2003.

11:20

Default images
(iz intervjua potpredsednika Vlade Srbije Žarka Koraća Radiju B92 emitovanom u emisiji "Kažiprst")
B92: Jedno od pitanja, šta bi bilo da je možda ova lista, koja je sinoć objavljena i pošto je rečeno da je trebalo da budu nalozi za hapšenje potpisani, da se pojavila tri, četiri ili pet dana ranije.
Korać: “Oni su odlično obavešteni, oni su znali sve što se dešava, to je sigurno. Oni su znali da su se pojavili neki novi dokumenti, zapravo dokazi, neke izjave, da su se neka nova imena pojavila koja se ranije nikada nisu pojavila. Oni su očigledno bili obavešteni. Vrlo je teško reći sada kako i preko koga. Ti podaci su se pojavili, bili su novi i to je očigledno ubrzalo njihovu akciju. Mnogi će postaviti sad jedno krajnje logično pitanje - a šta će se promeniti kada ubiju premijera. Mislim da iza toga postoji vrlo jasan politički plan: to je destabilizacija države, sukob u DOS-u, to je nefunkcionisanje Vlade i Parlamenta, novi izbori i njihovo očekivanje da takozvane patriotske snage dođu na vlast koje će imati razumevanja za njihove takozvane ratne zasluge. To je politički plan iza svega ovoga. Oni su trenutno u bekstvu upravo zbog toga, oni se sakrivaju ne samo da ne bi bili trenutno uhvaćeni, nego čekaju taj trenutak, znači, oni računaju na mesec, dva, tri do toga.”
B92: Hoće li oni to dočekati?
Korać: “Ja sam prilično siguran da neće, zato što će država sada ići do kraja i to po našem dogovoru, mi ćemo sačuvati kontinuitet Vlade, mi ćemo sačuvati kontinuitet ove reformske grupe. Imali smo sinoć i Predsedništvo DOS-a gde smo jednoglasno neke odluke doneli. Evo, jutros traje jedan sastanak, ja sam izašao sa njega, od rane zore, dakle, mi ćemo odbraniti tu reformu. Biće jako teško, bez Zorana Đinđića, moram iskreno da kažem, on je bio dosta vešt i sposoban i on je održavao tu grupu dosta uspešno. Malo mi je teško, dugo sam ga znao, mi smo kolege sa studija.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: