Umesto paba za mačke, pab sa mačkama

Ako ste usamljeni i želite da osetite bliskost živog bića, sigurno ne postoji bolji način da rešite svoj problem nego da odete u pab, naručite pivo i mazite mačke. Bar tako misle u Akanasu baru u Tokiju.

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

12:39

Default images

Nakon pomame u Japanu i SAD , ali i delovima Evrope za kafićima sa mačkama, zekama ili čak sovama, jedan japanski ugostitelj je rešio da čitav koncept preslika na nešto drugačiju publiku.

Mušterije u Akanasu baru najčešće piju točeno pivo, a vrata su otvorena od šest popodne pa do podneva sledećeg dana. Na meniju su lagana jela po ceni od oko 6 evra, kokteli od oko 4 evra, različita točena piva, ali i dvoipočasovni "popij koliko možeš" meni za 15-ak evra.

Vlasnik bara, 60-godišnji Kojanagi kaže da ceo život ima mačke kao ljubimce i da je odlučio da udomi nekoliko u svom pabu. U svakom trenutku ih ima najmanje pet, a mušterije su ljubazno zamoljene da ih ne uzimaju u naručje i ne prisiljavaju na maženje ukoliko "primete da mačke za to nisu raspoložene".

"Mačke će same odlučiti da li su za interakciju sa mušterijama. Takođe, zabranjeno je hranjenje mačaka hranom iz restorana, jer one imaju svoje obroke", kažu u ovom pabu.

Iako sve koncept lokala koji ima oko 60 stolica možda deluje ludo, Kojanagi tvrdi da ima redovne mušterije i to neke koji su udaljeni od Tokija nekoliko sati vožnje vozom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: