Život jednog jagnjeta: Iskočio iz vozila i izbegao smrt

Iako nisu sigurni šta mu se dogodilo, njegovi spasioci na osnovu zadobijenih povreda pretpostavljaju kako je Pikelet ispao iz vozila u pokretu koji ga je vozio u klanicu.

Izvor: B92

Subota, 01.10.2016.

10:49

Život jednog jagnjeta: Iskočio iz vozila i izbegao smrt
Foto: Thinkstock

Njegovo ime je Pikelet, ima 12 nedelja i od početka svog mladog života pokazao se kao pravi borac. Da nije njegovog borbenog duha verovatno bi tragično završio.

Priča o Pikeletu počinje kad je pronađen kako leži pored puta, gde su ga pronašli radnici Australijskog prihvatilišta “Zeleni pašnjaci”, specijalizovani za pomaganje domaćim životinjama. Pronađen je dehidriran, bez većine zuba, s velikom ranom na njušci.

Da li je Pikelet ispao slučajno ili je znao da ide u klanicu, pa je iz njega namerno iskočio manje je važno.

Važno je da je na vreme odveden kod veterinara koji mu je spasao život, nakon čega je postao kućni ljubimac vlasnika navedenog skloništa. Kako piše thedodo.com Pikelet najviše vremena provodi družeći se s njihovim kćerima, sa kojima se igra, šeta, gleda TV, a kao i većini ljubimaca najviše voli da istražuje frižider, odnosno da pita šta ima od hrane za njega. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: