Veliki uspeh romana Žarka Lauševića

Autobiografija glumca Žarka Lauševića „Godina prođe, dan nikad“ doživeće do Nove godine svoje treće izdanje, a predviđa se da će knjiga biti prodata u 200.000 primeraka, navodi se u ,,Večernjim novostima“.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 20.12.2011.

19:11

Default images

Prvo izdanje knjige Žarka Lauševića u tiražu od 50.000 primeraka rasprodato je za nekoliko dana. Uskoro će biti rasprodato i drugo izdanje od 70.000 primeraka. Iz Kompanije "Novosti" navode da je očekivani tiraž od 200.000 primeraka neverovatna cifra za knjigu na srpskom jeziku.

U knjizi na više od 400 strana Laušević piše o svom životu pre i posle tragedije 1993. godine kada je u svađi u kafani u Podgorici ubio dve i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na 13 godina zatvora.

,,Laušević je veliki glumac, veliki pripovedač i majstor reči. Čovek koji ume da misli i čija je knjiga prožeta bolnom filozofijom“, rekao je ranije Jovan Ćirilov.

Režiser Darko Bajić, koji je sa Lauševićem sarađivao na nekoliko projekata uključujući i seriju "Sivi dom", nazvao je knjigu strahovitom pričom o tome šta se sa nama dešava kada izgubimo slobodu i mogućnost da pričamo.

Direktor "Novosti" Manojlo Vukotić rekao je na promociji knjige krajem novembra da je Lauševićeva knjiga priča o dva života, jednom od ubistva i drugom, pravom, o ulogama, porodici i prijateljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: