Bard srpskog glumišta posle 25 godina ponovo na sceni nacionalnog teatra

Bard srpskog teatra Petar Božović naći će se u ulozi Ahmeda, u predstavi "Hasanaginica" Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

13:27

Bard srpskog glumišta posle 25 godina ponovo na sceni nacionalnog teatra
Printscreen YouTube/MonteRoyalPictures

Ulogom Ahmeda Božović se posle 25 godina vraća u Narodno pozorište, gde je nekada bio prvak Drame. On će u predstavi "Hasanaginica" zameniti nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa.

Petar Božović je bio član Nacionalnog teatra od 1. septembra 1984. do 1. februara 1994. godine i odigrao je niz značajnih uloga.

Bio je "Apis" u istoimenoj predstavi Miodraga Ilića, u režiji Dejana Mijača, Zaratustra u lkomadu "Tako je govorio Zaratustra" Fridriha Ničea, u režiji Nadje Janjetović, Ferdinand u predstavi "Vojvotkinja od Malfija" Džona Vebstera, u režiji Ivane Vujić, Jalmara Ekdala u prestavi "Divlja patka" Henrika Ibzena, u režiji Nikole Jevtića...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: