Kultura

Sreda, 20.12.2017.

18:19

Objavljeni dobitnici Vukove nagrade

Dobitnici Izuzetne Vukove nagrade za 2017. su Bogoslovija Svetog Kirila i Metodija (Prizren), Galerija Matice srpske (Novi Sad) i operska diva Milka Stojanović, saopštila je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije.

Izvor: Tanjug

Objavljeni dobitnici Vukove nagrade
Foto: Youtube Screenshot

Vukova nagrada za 2017. godinu pripala je slikaru Draganu Bartuli iz Loznice, privredniku i meceni kulture Branislavu Baćoviću (Beograd), direktoru Narodnog muzeja u Užicu Nikoli Gogiću, Deijem kulturnom centru u Beogradu, muzejskom savetniku Draganu Draškoviću (Kraljevo).

Laureati su i direktor Gradske biblioteke Novog Sada Dragan Kojić, slikar i grafičar Borivoj Popržan (Novi Sad), upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, dirigent Dejan Savić, književnik Joviša M. Slavković (Guča) i novinar RTS-a Branko Stanković (Beograd).

Žiri za dodelu Vukove nagrade radio je u sastavu: kompozitor prof. Svetislav Božić (predsednik), akademski slikar prof. Momčilo Antonović, književnik prof. Milovan Vitezović, istoričar dr Žarko Dimić, frulaš Bora Dugić, dramska umetnica Rada Đuričin, književnik i književni prevodilac prof. Dragan Mraović i književnik Selimir Radulović.

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije 54. put dodeljuje Vukovu nagradu za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru.

Nagrade će biti uručene početkom februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: