Petak, 14.09.2018.

12:52

Vraća se korzo u Novi Sad: Sutra koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Kao deo programa "Kaleidoskop kulture" sutra će simbolično u 20.21 časova, na Bulevaru Mihajla Pupina, gde se nekada nalazio čuveni novosadski korzo, biti održan veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i solistima Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin".

Izvor: Tanjug

Vraća se korzo u Novi Sad: Sutra koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra
Foto: Thinkstock

Direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković podseća da program Kaleidoskop kulture neguje kulturu zajedništva i dodaje da je reč o organizaciono izuzetno zahtevnom događaju koji ne bi mogao biti realizovan bez povezivanja različitih aktera, ali ni bez samih Novosađana.

Organizatori su se odlučili da muzikom Šostakoviča, Bizea, Rosinija i drugih velikih kompozitora zatvore jednu od glavnih saobraćajnica u Novom Sadu kako bi građani svoju dnevnu rutinu podredili ovim velikanima i tako Novi Sad sami svrstaju u red metropola i evropskih prestonica kulture.

Inače, u Fondaciji "Novi Sad 2021" ističu da "Kaleidoskop kulture" i dalje živi i radi na tome da što više kulturnih i kreativnih sadržaja približi građanima.

Večeras će Novi Sad ugostiti savremeni cirkus, jedinstveni festival u regionu "Cirkobalkana" koji su osnovali entuzijasti i zaljubljenici u cirkus, a njihove predstave Novosađani će moći da prate do 22.septembra.

Takođe, u nedelju 16. septembra publika će imati priliku da pogleda premijeru lutkarske predstave za odrasle "Zatvorenik i Šestoprsti" u Pozorištu mladih, dok će premijera predstave "Krvave svadbe" biti premijerno izvedena 18. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Od 22. septembra u sklopu platforme "Kaleidoskop kulture" posetioci će moći da prošetaju i kroz nasleđe i zavire u tri dvorišta u Almaškom kraju, a zabava za najmlađe će biti premijerno izvođenje opere za decu "Čarobna frula", koje je zakazano za 23. septembar u dvorcu Edjšeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: