Ponedeljak, 24.11.2014.

11:55

Smrtonosni otrov ministru finansija

Anonimno pismo iz Slovenije koje je prošle sedmice stiglo češkom ministru finansija Andreju Babišu, sadržalo je otrovni prašak u smrtonosnoj dozi.

Izvor: Beta

Default images

To je potvrdio portparol Državnog istituta za nukelarnu, hemijsku i biološku zaštitu Radek Pokornjik, nakon analiza praška.

Serija anonimnih pisama sa sumnjivim praškom ili kapsulama, započela je prošlog utorka pošiljkom ministru unutrašnjih poslova Milanu Hovanecu, a usledile su do vikenda još tri na razne adrese.

Hovanecu je iz Skandinavije, običnom poštom, stigla pošiljka bez pisma, samo sa dve kapsule cijanida u dozi opasnoj po život, pokazalo se u laboratoriji.

Ministarstvo finansija preuzelo je 20. novembra sumnjivu pošiljku s praškom, naslovljenu lično na ministra Babiša, istog dana slična pošiljka stigla je u predsednički zamak Hradčani, a dan kasnije, u petak, i češkoj komercijalnoj televiziji Prima.

"Prašak u pošiljakama za Hradčane i televiziju Prima nije bio otrov", kazao je danas Pokornjik.

Policija danas nije želela u interesu istrage da saopšti nikakve dalje detalje.

"Vodimo intenzivnu istragu", kazala je o pismima sa otrovom portparol češke policije Jana Macalikova, a upozorila je da policija neće saopštavati detalje, zato što takvi slučajevi lako mogu da posluže kao inspiracija.

Ministar Hovanec rekao je da pošiljaoci anonimnih poruka sa otrovom ili sumnjivim, a bezopasnim praškom, najverovatnije nemaju veze sa serijom takvih poruka koje su u septembru uz preteća pisma, navodno u ime Islamske države, zbog češke pomoći iračkim Kurdima stigle predsedniku, premijeru i ministru spoljnih poslova Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: