Švedska: Potraga za podmornicom

Švedska mornarica je proširila potragu za nepoznatim objektom uočenim kod obala Stokholma za koji se pretpostavlja da je strana podmornica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

16:58

Default images

Potraga je proširena u južnom pravcu ka otvorenom moru oko 70 kilometara jugoistočno od Stokholma, a švedski premijer Stefan Lefven je izjavio da je u Baltičkom moru došlo do intenziviranja vojnih vežbi.

"I Rusija i NATO su intenzivirali vojne vežbe. Nema razloga za pretaranu zabirnutost ovde, ali mi smo, očigledno, svesni šta se događa u Baltičkom moru zato što je to naše susedstvo", rekao je švedski premijer na konferenciji za novinare u Helsinkiju, prenosi AFP.

Od kada je švedska vojska u petak dobila dojavu da se u moru nalazi "nepoznati objekat", više od 200 ljudi, nekoliko brodova, pronalazača mina i helikoptera pretražuju more u arhipelagu kod Stokholma.

Švedska vojska je sinoć objavila fotografiju nepoznatog objekta snimljenu u blizini ostrva oko 50 kilometara istočno od švedske prestonice.

U međuvremenu, kruže spekulacije o poreklu podmornice.

Švedski mediji su spekulisali da se možda radi o ruskom plovilu, što je švedska vojska demantovala, a Rusija je nagovestila da bi podmornica mogla pripadati Holandiji, što je ta zemlja odmah demantovala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: