"Ministarstvo iznenađeno protestom"

Savetnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je danas da su u Ministarstvu iznenađeni protestom studenata i da još nisu dobili njihove zahteve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2014.

15:59

Default images

On je novinarima rekao da je Ministarstvo za protest saznalo iz medija.

Studenti su danas protestovali u Kragujevcu i Nišu, za sutra je zakazan protest u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici, a u sredu, 8. oktobra u Novom Pazaru

Oni su nezadovoljni pre svega zbog toga što je izmenama Zakona o visokom obrazovanju ukinut apsolventski staž i smanjen broj ispitnih rokova.

Šuvakov je kazao da je protest nerazuman, s obzirom na to da su izmene Zakona donet pre mesec dana i da su studenti imali priliku da učestvuju u izradi nacrta, javnoj raspravi i da tada iznesu svoje primedbe, kao i da je bilo moguće da se amandmanima neki njihovi zahtevi usliše.

On je rekao da se održavaju sastanci s različitim studentskim grupama, da će krajem sedmice biti održan sastanak s tri studenta prorektora, kao i da očekuje da studenti učestvuju u izradi nacrta zakona o visokom obrazovanju.

Komentarišući zahtev studenata da se poveća broj ispitnih rokova, Šuvakov je rekao da je broj ispitnih rokova povećan s četiri na pet.

On je istakao da te izmene Zakona nisu iznenađenje, već je "iznenađenje kako su studenti pored svega iznenađeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: