Četvrtak, 29.05.2014.

07:12

Poslanici danas propituju Vladu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i članovi vlade danas će, u skladu sa Poslovnikom, odgovarati na poslanička pitanja.

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer je sinoć najavio da će danas i sam prisustvovati sednici Skupštine, na kojoj poslanici postavljaju pitanja vladi.

Vučić je sinoć za RTS rekao da će biti održana i vanredna sednica parlamenta, na kojoj će biti predstavljen vladin izveštaj o katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju kada taj izveštaj bude završen, a taj dokument trebalo bi da bude gotov narednog utorka ili srede.

Poslovnik o radu parlamenta predvideo je da svakog poslednjeg četvrtka u mesecu parlamentarci imaju mogućnost da od ministara i premijera dobiju odgovore na sve teme koje ih zanimaju.

Sudeći po izjavama proteklih dana, poslanike prevashodno interesuju informacije u vezi sa poplavama koje su pogodile Srbiju i posledicama koje su izazvale.

Poslanici su zainteresovani i za odgovor na pitanje ko je odgovoran zbog onoga što se dogodilo, kao i o eventualnim sankcijama koje slede.

U okviru posete Srbiji u parlament će danas doći i predsednik Slovenije Borut Pahor, a kako je planirano, razgovaraće sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, a zatim se obratiti poslanicima na posebnoj sednici koja je predvidjena u 16.00 sati.

Skupštinsko prepodne ispuniće zajednički rad Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koji će razmatrati Izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za prošlu godinu i redovan godišnji izveštaj Zaštitnika gradjana, takodje za tu godinu.

Na dnevnom redu zajedničke sednice je i Izveštaj o sprovodjenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2013. godinu.

Zatim će zasedati i odbori za spoljne poslove, za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: