Ojačava se bedem oko TENT

Bedemi termoelektrane "Nikola Tesla A" u Obrenovcu, uz obalu reke Save, ojačavaju se dodatnim džakovima peska, u dužini od oko dva kilometra, saopštio EPS.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

19:15

Default images

Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je danas prilikom obilaska termoelektrane da će bedem biti podignut za dodatnih 70 centimetara u visinu.

"TENT je najvažniji energetski objekat u Srbiji, jer se tu proizvodi 40 odsto struje za domaćinstva u Srbiji i zato se ta elektrana mora odbraniti po svaku cenu", ponovo je naglasio Antić.

Prema njegovim rečima, iskustvo je pokazalo da je situacija uvek bila gora nego što se predvidjalo te da su zbog toga danas preduzete dodatne mere predostrožnosti.

Antić je zahvalio radnicima direkcije EPS-a, volonterima i radnicima EMS-a koji rade na tome i koji su pokazali solidarnost.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Žandarmerija sve vreme uključena u odbranu TENT-a i da se ne očekuje da će Sava toliko porasti, ali da se ipak dodatno utvrdjuje bedem džakovima peska.

Stefanović je rekao i da je u odbranu TENT-a uključen i komandant niškog odreda Žandarmerije.

Obilasku TENT-a prisustvovao je direktor policije Milorad Veljović i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović rekao je da je situacija komplikovana i da opasnost nije prošla, zbog čega su zaposleni EPS-a došli da pomognu da se odbrani termoelektrana.

"Ako bi TENT A pao, to bi imalo nesagledive posledice po naš sistem, termoelektrana i kopovi u Kostolcu su i dalje u opasnosti, a u termoelektrani Morava katastrofa je izbegnuta za samo sedam centimetara", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: