Lebedev pušten iz zatvora

Ruski opozicionar Konstantin Lebedev, osuđen na dve i po godine zatvora zbog organizovanja masovnih nereda, oslobođen je danas zatvorske kazne.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

12:21

Default images

On se sada nalazi na uslovnoj slobodi.

Moskovski sud Lefortovo prihvatio je žalbu advokata Lebedeva koji su zatražili uslovnu kaznu, prenela je agencija Itar tas s.

Ruska istražna komisija saopštila je u februaru da je u neredima na moskovskom trgu Bolotnaja 2012. godine pričinjena šteta od 784.700 dolara. Više od 400 ljudi je pritvoreno zbog kršenja zakona, više od 30 policajaca je povredjeno i nekoliko desetina ljudi.

Optužbe su podignute protiv 30 ljudi, ali su za njih 11 odbačene na osnovu amnestije predsednika u decembru 2013. godine.

Tužilaštvo je tvrdilo da je Lebedev, zajedno sa još dvojicom opozicionih aktivista, bio u dosluhu sa gruzijskim političarem Givijem Targamadzeom radi organizovanja nereda u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Lebedev je na suđenju priznao krivicu.

Tužilaštvo je tvrdilo da je Targamadze dao novac da se organizuju protesti protiv ruskih vlasti. Moskovski sud stavio je Targamadzea na medjunarodnu poternicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: