Sreda, 06.11.2013.

12:28

"Navijači kao paravojne formacije"

Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove danas je rečeno da se navijačke grupe ponašaju kao "paravojne formacije" i da je huliganstvo van kontrole.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Odbor je zatražio od MUP-a da dostavi informaciju o navijačkim grupama i nasilju koje se dešavalo u poslednje vreme, o čemu će raspravljati do kraja meseca, odnosno nakon dobijenih podataka.

Član Odbora Milovan Drecun (SNS) rekao je u toku rasprave da je potrebno da to skupštinsko telo hitno raspravlja o tome, jer se navijačke grupe ponašaju u poslednje vreme "kao paravojne strukture". "Sada može da se čuje i najava da će na Banijici u nedelju (na utakmici Rad - Crvena zvezda) biti krvi", upozorio je Drecun.

Predsednik Odbora Dušan Bajatović je, nakon sednice, rekao novinarima da su poslanici jasno iskazali da huliganstvo predstavlja ozbiljan problem i ozbiljnu društvenu opasnost i da je praktično van kontrole državnih organa.

On je rekao da će sednica biti održana do kraja meseca, a da će nakon nje Odbor tražiti da se preduzmu mere, ne samo da se pojača represija prema huliganima, već i da se zakonski to ponašanje reguliše.

"Kao društvo moramo se suočiti sa tim da imamo problem nekontrolisanog ponašanja navijačkih grupa i to se mora staviti na dnevni red", rekao je Bajatović. On je najavio da će ta sednica Odbora biti zatvorena za javnost, što dozvoljava Poslovnik o radu Skupštine Srbije.

Navijačke grupe su, pored sukoba na sportskim terenima, dovođene u vezu s nasiljem na ulicama na velikim skupovima, sa paljenjem amabasada, napadom na Paradu ponosa, a mediji su pisali da te nasilne grupe imaju podršku i političkih partija.

Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove najavljeno je da će sa Odborom za kontrolu službi bezbednosti biti održana i zajednička sednica o, kako je rečeno, radikalnom islamu u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: