Nedelja, 07.04.2013.

09:54

Vrh SNS o Kosovu sutra u osam

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana sutra u 8 časova, u sedištu naprednjaka, saopštila je ta stranka.

Izvor: Beta

Default images

U Srbiji se danas nastavljaju najšire moguće konsultacije i izjašnjavanja po pitanju ponude Brisela u dijalogu Beograda i Prištine o rešenju kosovskog pitanja.

Konačna odluka Beograda da li prihvata ili odbija ponudu Brisela biće doneta u ponedeljak posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke. Srbija ima rok do utorka, 9. aprila, da se izjasni o rešenju za Kosovo.

Tema sednice Predsedništva SNS je, kako je ranije rečeno Tanjugu u SNS, aktulena politička situacija.

Premijer Srbije Ivica Dačić će danas posle podne obratiti javnosti, posle celodnevnih sastanaka o dogovoru u Briselu.

U intervjuu za francuski list “Mond“, Dačić je naveo da Srbija ne može da prihvati sadašnji predlog Brisela, ali ni da ga odbije jer u tom slučaju ne bi dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU. Premijer je za list “Politika“ rekao i da je predlog o Kosovu iz Brisela nemoguće sprovesti na terenu.

Državni vrh je od prošle sedmice u stalnom zasedanju, a nakon sastanka održanog u petak u Predsedništvu Srbije izjava nije bilo. Premijer je ranije toga dana na sednici Vlade Srbije ministre obavestio o ishodu poslednje briselske runde.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je Srbija u dramatično teškoj situaciji, jer je prinudjena da bira izmedju dve teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu KiM ili odbijanja da potpiše sporazum sa Prištinom.

Vučić je rekao da Beograd do utorka mora da pošalje u Brisel odgovor i kaže da li može ili ne da prihvati odredjene stvari.

EU je Beogradu i Prištini dala rok do utorka, 9. aprila, da se izjasne o ponudi koju je na sto stavila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: