DSS: USS da poništi dogovore sa PR

Poslanici DSS predali su Ustavnom sudu Srbije predlog za ocenu ustavnosti uredbi vlade donetih na osnovu dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

12:08

Default images

Članovi DSS predali su predlog za ocenu zakonitosti uredbi o kontroli prelaska granica, matičnim knjigama, katastru i priznavanju diploma visokoobrazovnih institucija.

Šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić rekao je novinarima ispred Ustavnog suda u Beogradu da je zatraženo i da se izvršenje uredbi obustavi do odluke suda.

"Krajnje je vreme bilo da podnesemo predlog i mislim da će uredbe biti poništene odlukom Ustavnog suda", rekao je Samardžić i napomenuo da je DSS Vladi Srbije ostavila dva meseca da to učini.

On je izrazio uverenje da će Ustavni sud raditi nepristrasno i hrabro na ovoj stvari.

"Uredbe se tiču pravno nejasnih dokumenata koje je prihvatio Borislav Stefanović na pregovorima u Briselu, ti dokumenti se zovu dogovoreni zaključci i oni se ne mogu unositi u pravnu sliku Srbije", dodao je Samardžić.

On je podsetio i na odluku Ustavnog suda Srbije da proglasi neustavnim pojedine odredbe Zakona o nadležnosti Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: