"Vlast ima priliku da nađe krivca"

Danilo Ikodinović, vlasnik kafane ispred koje je pretučen Pavle Lešanović, koji za to optužuje Nenada Čanka, kaže da vlast ima priliku da rasvetli ovaj događaj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

12:32

Default images

"Policija i sudstvo imaju idealnu priliku da pronađu krivca za ono što se desilo ispred kafane. Toliko mogu da kažem, ostalo sam rekao policiji”, napisao je Ikodinović na svom profilu na Tviteru. Na istom mestu on je dodao i da ybog tajnosti istrage ne sme ništa više da priča.

Podsetimo, Beograđanin Pavle Lešanović tvrdi da je prebijen u incidentu u nedelju ujutru, ispred kafane čiji je vlasnik bivši vaterpolista Danilo Ikodinović. Lešanović tvrdi da su u njegovom prebijanju učestvovali lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i njegovi telohranitelji.

"Crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom telohranitelja. Počeli su da me psuju i govore da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica", kazao je Lešanović. On tvrdi i da su ga ta dva mladića oborila na zemlju, prebila ga, a zatim se odvezli sa lica mesta.
S druge strane, Čanak je objavio na profilu na Fejsbuku da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio svoju bratanicu i ponovio da nikoga nije napao. Prema njegovim rečima, bratanica ga je pozvala da dođe i odveze je kući "jer se 'oštećeni' prema njoj toliko nedolično ponašao i zlostavljao je da je morala da traži zaštitu i od samog Ikodinovića, koji je bio prisutan i skrenuo mu pažnju na neprimereno ponašanje".

"Odveo sam rođaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo. Na parkingu ispred lokala zatekao sam 'oštećenog', pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan, pa sam video da je svaki razgovor bespredmetan", istakao je Čanak, odbacujući sve ostalo kao "netačne konstrukcije".

Ipak, kako B92 saznaje od izvora bliskih istrazi, postoje indicije koje ukazuju na Čankovu umešanost u incident. Još se ne zna kako će samo delo biti okarakterisano.

Iako je Čanak najavio da se neće pozivati na poslanički imunitet, procedura u slučaju da se dokaže da je bilo krivičnog dela je sledeća .

"Sada su na potezu istražni organi, policija i tužilaštvo, koji će u slučaju da se potvrdi istinitim vršenje tog dela Narodnoj Skupštini Republike Srbije uputiti zahtev za ukidanje imuniteta narodnog poslanika Nenada Čanka. Tada je na potezu Administrativni odbor, koji će doneti odgovarajuću odluku, a potvrditi je Narodna Skupština i na taj način ukinuti imunitet", kaže Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora Skupštine.

U samom događaju ima mnogo nedoumica, od one da je prebijeni Lešanović incident prijavio tek po dolasku u Beograd, što otežava istragu i da je, kako smo nezvanično saznali, odbio da uradi alko test.

Advokat Božo Prelević ceo događaj vidi kao pokušaj nanošenja političke štete Nenadu Čanku.

"Da li je njega neko prebio iz okruženja Nenada Čanka, da li je to podmetanje nekih povreda da bi se nanela šteta Nenadu Čanku, da li iza toga stoji nekakva politička igra kojih je trenutno Vojvodina puna, mislim da će pokazati vreme, ali siguran sam da Nenad Ćanak neće biti osuđen da je ovo delo izvršio, ne zato što će se pozvati na imunitet, nego verovatno zato što neće biti ili dovoljno svedoka da je on to uradio ili dovoljno svedoka da on to nije uradio", smatra Pelević.

U medijima su se pojavile izjave svedoka koji terete Nenada Čanka da je učestvovao u prebijanju Pavla Lešanovića . Još se ne zna ko su ljudi koji su ga takođe tukli , jer Čanak nema obezbeđenje .

Advokat Nenada Čanka , Milan Đukić u međuvremenu je najavio da će njegov klijent pokrenuti sudski postupak , kao i da nijedan od nadležnih organa nije stupio u kontakt sa njima .U policiji nisu hteli da komentarišu ovaj događaj.

Inače, ministar u sadašnjoj Vladi Velimir Ilić, komentarišući ovaj incident, izjavio je da je on u poređenju s tim "mala beba". Ja sam bio mala beba u odnosu na ovo. Mene su proganjali za neke bezvezne stvari, kao što je šutnuta jedna fascikla. Za to su me kritikovali oni koji danas najviše prebijaju ljude na ulici. Unakaze čoveka koji ne misli kao oni", kazao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: