Gadafijev egzekutor napustio Libiju

Saleh Ibrahim al Mabruk, za koga se veruje da je jedan od egzekutora Gadafijevog režima, pobegao je u Bugarsku, tvrdi sofijski dnevnik "24 časa".

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

10:01

Default images

Al Mubarak, koji je odgovoran za smrt libijskih studenata i ubistvo britanske policajke Ivon Flečer 1984, navodno je napustio Libiju nešto pre pada režima u Tripoliju.

List prenosi da je libijska opoziciona televizija objavila da je visoki funkcioner Gadafijevog režima Saleh Ibrahim al Mabruk dobio utočište u Bugarskoj, ali ta informacija nije potvrđena

Nedavno je na internetu objavljena i reportaža nepoznatog autora sa skrivenom kamerom sa naslovom "Saleh Ibrahim na aerodromu u Džerbi, pre nego što će da otputuje u Bugarsku".

Sofijski dnevnik "24 časa" raspolaže kopijom zvaničnog dokumenta od 19. jula ove godine, u kojem se navodi da će Saleh Ibrahim posetiti Bugarsku i tražiti susrete sa "predstavnicima na visokom nivou".

Prema tom dokumentu, sa njim je trebalo da doputuje visoki libijski diplomata na ime Ahmed ali Džarud. U to vreme Saleh Ibrahim bio je zadužen za visoko obrazovanje u Libijskoj džamahiriji.

Bugarski MIP potvrdio je da je dobio notu, ali da je otkazao posetu, nakon upozorenja koje je dobio od nadležnih službi.

U Ministarstvu je rečeno i da elektronskom proverom nije utvrđeno da je osoba pod imenom Saleh Ibrahim al Mabruk dobila utočište u Bugarskoj i da nije davano utočište nijednom libijskom državljaninu. Ministarstvo, međutim, ne poriče mogućnost da on boravi u Bugarskoj pod tuđim imenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: