Utorak, 29.03.2011.

16:33

Predato 1.000 ždralova za Japan

Delegacija blogera B92 predala Ambasadi Japana 1.000 ždralova napravljenih tradicionalnom japanskom origami tehnikom, kao izraz solidarnosti posle zemljotresa.

Izvor: B92

Default images

Ždralove je primio Tetsija Tsubota, prvi sekretar janaske ambasade u Srbiji.

On je izjavio da je impresioniran naporom i brojem ljudi koji su učestvovali u ovoj akciji i istakao da je posebno značajno što je to bila spontana akcija građana Srbije za građane Japana.

Ždralovi u japanskoj tradiciji predstavljaju vrstu molitve u kojoj se kroz napor pravljenja ovih papirnatih ptica šalju dobre misli, pozitivna energija i dobre želje onima koji su u nevolji.

Ideja je bila da građani Srbije naprave ždralove za građane Japana, koji su za Srbiju uradili mnogo, i da na taj način izraze zahvalnost i saosećanje, izjavio je jedan od organizatora akcije na bloga B92 pod imenom Uroš Voždovac.

O blogerskoj akciji "1.000 ždralova za Japan" čitajte više na Blogu B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: