Rodiću produžen pritvor

Osnivaču listova "Kurir" i "Glas javnosti" Radisavu Rodiću danas je odlukom Višeg suda u Beogradu pritvor produžen za još dva meseca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2011.

17:27

Default images

Krivično vanpretresno veće je Rodiću produžilo pritvor zbog posebno teških okolnosti pod kojima je izvršio krivično delo i kazne koja je za to delo zaprećena.

Rodić je sa Višim tužilaštvom u Beogradu nedavno zaključio sporazum o priznanju krivice u zamenu za kaznu od dve godine zatvora i šest godina zabrane obavljanja delatnosti, pa mu je suđenje prekinuto.

Sud će taj sporazum razmatrati 5. aprila i, ukoliko ga prihvati, Rodiću neće biti suđeno, već će mu biti izrečena zatvorska kazna na koju se nagodio sa tužilaštvom.

Rodić je uhapšen 27. oktobra 2009. godine i u pritvoru je već godinu i pet meseci, a od toga je duže vreme bio na pritvorskom lečenju na Vojno-medicinskoj akademiji.

Sud je u petak na suđenju razdvojio postupak prema Rodićevom bivšem saradniku Vekomiru Jekniću, kome će suđenje naknadno biti zakazano.

Rodić i Jeknić su optuženi da su uzeli kredit od Komercijalne banke od 22 miliona dinara koji nisu vratili.

Rodić je na početku suđenja odbacio sve navode optužnice, tvrdeći da je ceo postupak protiv njega iniciran i dirigovan od Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

On je tada istakao da je godinama na čelu "Glasa" i "Kurira" i da prilikom određivanja uređivačke politike nije bio spreman da podlegne pritiscima pojedinih političara i tajkuna i drugih, koji nisu želeli da se mediji bave kritičkim analizama njihovog delovanja na javnoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: