Nova vest
Košarka 10

30.4.2024.

21:10

Makabi na pobedu od F4 Evrolige – Nan promašio šut za pobedu PAO

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u Beogradu 85:83 i potrebna im je još samo jedna pobeda za plasman na završni turnir Evrolige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Vrhunac krajnje uzbudljive utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" bio je šut za tri Kendrika Nana za pobedu u poslednjim sekundama meča.

Lopta je pogodila "drugi obruč".

Taj promašaj je doneo ogromno olakšanje igračima Makabija koji su tako stigli do druge pobede u seriji četvrtfinala sa grčkim timom.

Prethodno, Lorenco Braun je doneo vođstvo domaćem timu sa linije penala.

Ataman je potom uzeo tajm-aut, nacrtao "specijal", lopta je išla u ruke najboljem igraču Atinajna večeras i najzaslužnijem za veliki povratk "zelenih" u meč, Kendriku Nanu, međutim u najvažnijem trenutku nije bio najprecizniji.

Makabi je, kada se sve sagleda, ipak zasluženo pobedio jer je vodio praktično čitavu utakmicu - u trećoj deonici i velikih 18 poena razlike (57:39).

Šta se potom desilo igračima "Ponosa Izraela", kako su dozovlili strmoglav pad i rezultatsko posrnuće, to samo oni znaju.

Sa druge strane, u momentima kada je PAO bio u nokdaunu Kendrik Nan je pokazao klasu. Sam je igrao u 4/4, ređao trojke jednu za drugom, četiri ih je ubacio u tom periodu meča, ukupno 13 poena, međutim nije imao sreće da mu uđe i poslednji šut - onaj najbitniji.

Nan je meč završio sa 25 poena.

Sjajan je bio Joanis Papapetru koji je meč završio sa 17 poena, Lesor je dodao 14, imao i 6 skokova i 5 asistencija, a Mitoglu je doprineo sa deset poena.

Kod pobednika, Džoš Nibo je blistao sa 22 poena, Braun je doneo 16, Koslon 13, Veb III šest poena...

Naredni meč serije na programu je za dva dana takođe u hali "Aleksandar Nikolić".

Starsport

Podeli:

Komentari 10

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Slavna glumica: Nisam dala dozvolu

Glumica Skarlet Johanson optužila je OpenAI da je kopirao njen glas za jednog od glasovnih asistenata u ChatGPT-ju uprkos tome što je kompaniji uskratila dozvolu da to učini.

Index

13:20

1 h

Novo Sport Video Menu