Ponedeljak, 16.08.2010.

21:44

Bukurešt: Bebe nastradale u bolnici

Tri bebe su umrle, a pet ih je zadobilo teške opekotine u požaru posle eksplozije koja se večeras desila u porodilištu Đulešti u Bukureštu.

Izvor: Beta

Default images

Požar je izbio u odeljenju intenzivne nege porodilišta, posle eksplozije instalacija za klima-uređaj, koje su, po rečima zvaničnika, pre nekoliko dana bile proverene.

Na intenzivnoj nezi su bile bebe od nekoliko dana, koje su prevremeno rođene. Sve bebe su posle nesreće prebačene u porodilište Grigore Aleksandresku.

U druge bolnice su transportovane i trudnice koje uskoro treba da se porode, a do sutra će sve porodiljebiti evakuisane u druge bolnice.

Na mesto nesreće je stigao veliki broj kola hitne pomoći, službe za hitne slučajeve i vatrogasnih vozila.

Kada je izbio požar i počelo hitno evakuisanje beba, ispred bolnice su se okupile majke beba koje su same bile u intenzivnoj nezi porodilišta i porodice porodilja.

Oni su svi preživljavali pravu dramu, jer se samo videlo kako lekari ubacuju bebe u inkubatorima u kola hitne pomoći i odlaze, bez informacija o stanju novorođenčadi.

Tek pošto su bebe prebačene u drugo porodilište konstatovana je ova velika tragedija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: