Novi grip polako jenjava

Prema podacima Instituta Torlak, zaključno sa 12. februarom potvrđena su 699 slučaja obolevanja od virusa A (H1N1), a već 6 dana je isti broj obolelih.

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2010.

15:06

Default images

Na bolničkom lečenju nalazi se 100 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, od kojih su četiri na respiratoru. Najveća učestalost obolevanja registruje se i dalje u uzrasnoj grupi do 4 godine. Prema podacima instituta i zavoda za javno zdravlje, do 15. februara na teritoriji Srbije vakcinisana je 153.367 osoba.

Epidemiološka situacija se procenjuje kao "nesigurna" zbog prisustva pandemijskog virusa A (H1N1) na teritoriji Republike Srbije i nepovoljnih faktora koji mogu dovesti da naglog pogoršanja epidemiološke situacije (oko 90 odsto populacije je osetljivo).

Na osnovu procene epidemiološke situacije i dalje postoji opasnost od širenja pandemijskog gripa, piše u saopštenju Instituta "Batut".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: