Milosavljević:Stabilne cene u 2010.

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević je izjavio da 2010. godine treba očekivati stabilne cene i oporavak privrede.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 16.12.2009.

09:35

Default images

"U idućoj godini građani mogu očekivati potpuno stabilne cene. Izvesno je da ćemo morati da napravimo jednu korekciju cene električne energije. Cene nafte i naftnih derivata biće stabilne ... Očekujem i pad cene gasa", rekao je ministar Milosavljević "Blicu". Milosavljević je ocenio da se godina koja ostaje za nama može smatrati "više uspešnom nego neuspešnom".

"Pad BDP umesto projektovanih četiri biće između 2,6 i 2,8 odsto, spoljnotrgovinska razmena, iako za trećinu manja zbog smanjenja uvoza u odnosu na izvoz, imaće manji deficit nego lane, a inflacija će zahvaljujući stabilnosti cena u protekla dva kvartala biti nešto veća od sedam odsto. Znači imamo pristojnu bazu za oporavak u sledećoj godini, koja će isto tako biti teška kao i ova", istakao je Milosavljević.

Ministar trgovine je upozorio da na stabilnost cena u idućoj godini može nepovoljno da utiče jedino pad vrednosti dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: