Dinkić smanjuje resor

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić prvi je u Vladi Srbije rešio da svoj resor smanji za jednu sedminu, tj. za skoro 500 radnih mesta, pišu “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2009.

01:12

Default images

Kako saznaje ovaj list, Dinkić je napravio detaljan plan racionalizacije broja zaposlenih u Ministarstvu ekonomije i u 15 institucija koje su pod ovim resorom, i o njemu će se najverovatnije raspravljati na sednici Vlade u četvrtak.

Sva ministarstva dobila su nalog da dostave generalnom sekretarijatu Vlade spiskove viškova zaposlenih, na osnovu čega će se sačiniti detaljan plan o smanjenju celokupnog državnog aparata za 8.000 ljudi.

Osim otpuštanja, u Ministarstvu ekonomije planiraju da tokom 2009. raspišu i javni konkurs za prijem 48 zaposlenih da bi, kako objašnjavaju, uspešno odgovorili na zadatke koje im Vlada postavlja.

Od 48 novih radnih mesta, 28 će biti ekonomski savetnici, a ostali stručnjaci u sektorima za unapređenje efikasnosti privrede, upravljanje industrijskim razvojem, za ekonomsku saradnju, u sektoru zapošljavanja...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: