Ren: SSP, pa aplikacija

EU, i pored problema s Lisabonskim sporazumom i ekonomskom krizom, ostaje posvećena evropskoj budućnosti Srbije, kaže evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

01:11

Default images

On je u intervjuu “Večernjim novostima” naveo da smatra da će Evropska komisija uskoro moći da preporuči liberalizaciju viznog režima sa Srbijom, ali je i poručio Vladi Srbije da podneze zahtev za učlanjenje u Uniju tek kada neophodni uslovi budu ispunjeni, tj. nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

“Za Srbiju, sledeći korak je primena trgovinskih odredaba iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Da bi se ovo desilo, puna saradnja Srbije s Međunarodnim sudom u Hagu mora biti pozitivno ocenjena. EU može da razmatra aplikaciju za članstvo samo ukoliko se ispuni mapa puta u njihovoj primeni”, rekao je Ren.

Evropski komesar kaže da je ratifikacija Lisabonskog sporazuma istinski prioritet za EU, ali da to ne znači da se neće raditi na stabilnosti i napretku zapadnog Balkana, te da EU ostaje snažno posvećena evropskoj budućnosti Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: