I nakon svega, Ružić: Što se mene tiče, raspust počinje...

Danima se u medijima najavljuje da će se zimski raspust za đake pomeriti, odnosno da će početi ranije nego što je planirano školskim kalendarom.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

08:47

I nakon svega, Ružić: Što se mene tiče, raspust počinje...
Tanjug/Sava Radovanoviæ

O pomeranju raspusta su govorili i članovi Kriznog štaba, navodeći kao argument za tu tezu da je produžavanje jesenjeg raspusta dalo rezultate i da je, uz druge mere, došlo do pada brojeva novozaraženih koronavirusom. Međutim, njih sada brine sezona gripa i činjenica da se on izuzetno brzo širi među decom.

A kada se pomešaju grip i koronavirus, smatraju stručnjaci, nastaće haos u zdravstvenom sistemu jer se neće lako razaznati šta je grip a šta kovid zbog sličnosti simptoma.

I kada su roditelji već počeli da se pripremaju na to da će zimskli raspust krenuti ranije od planiranog, a pominjala su se dva datuma 15. decembar ili 24. decembar, jutros se oglasio ministar prosvete Branko Ružić, koji je izjavio da će taj raspust, što se njega tiče, početi onda kada i treba, a to je 31.12.

Ipak, dodao je i da su moguća "prilagođavanja".

Komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa o potrebi pomeranja početka raspusta na sredinu decembra, Ružić je apelovao da se odluke o tome ne donose u medijima već na sednici štaba.

"Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi", kazao je ministar za televiziju Pink jutros.

Objasnio je da se o svemu može razgovarati na sednici Kriznog štaba, ali da je takođe veoma važno pitanje kako će se epidemiološke mere primenjivati tokom raspusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: