Vučić: "U teškim trenucima se vidi ko vam je prijatelj"; a poseta Putina? FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

10:38

Vučić:
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

On je dobio uveravanja o daljem unapređenju saradnje Srbije i Rusije.

"Odličan sastanak sa Aleksandrom Gruškom, najbližim saradnikom Sergeja Lavrova. Preneo sam važne poruke Srbije za predsednika Putina i ministra Lavrova i dobio uveravanja o daljem unapređenju, inače veoma bliske saradnje između Srbije i Rusije", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

On je poručio da se u teškim trenucima "uvek najjasnije vidi ko vam je prijatelj".

Vučić je izrazio nadu da bismo mogli da dogovorimo posete visokih ruskih zvaničnika, uključujući i posetu predsednika Putina, saopštila je pres služba predsednika.

Gruško je, kao najbliži saradnik ministra Sergeja Lavrova, izneo uveravanja o daljem unapređenju inače bliske saradnje dveju zemalja.

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, Vučić i Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i, s tim u vezi, o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis. On je i ovom prilikom zahvalio na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na pomoći Rusije tokom pandemije KOVID-19 i za isporuke vakcine Sputnjik V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak, čiji je probni rad zvanično pokrenuo sa predsednikom Putinom.

Uz post je objavljena i fotografija sa sastanka.

Sastanak i sa Selakovićem

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Posle sastanka, koji je počeo oko 13 časova, predviđeno je da se Selaković i Gruško obrate medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: