Umro Duško Trifunović

Pesnik Duško Trifunović umro je jutros u Novom Sadu, u 73. godini.

Izvor: B92

Subota, 28.01.2006.

18:24

Default images

Trifunović je rođen 1933. u selu Sijekavac kraj Bosanskog Broda. Prvu knjigu poezije objavljuje 1958. u Sarajevu, gde živi do početka rata u Bosni i Hercegovini, 1992, kada se seli u Novi Sad.

Dobitnik je više književnih priznanja, između ostalih i Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva, Brankove nagrade i nagrade Iskre kulture Vojvodine.

Bio je voditelj čuvene obrazovne dečije emisije "Šta djeca znaju o zavičaju", a sarađivao je s grupama "Bijelo dugme" i "Indeksi" i s mnogim pevačima.

Duško Trifunović biće sahranjen u ponedeljak, 30. januara, na groblju u Sremskim Karlovcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: