Predsednik odbio

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan je danas odbio da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2021.

16:37

Predsednik odbio
EPA/VAHRAM BAGHDASARYAN /PHOTOLURE

On je dan ranije razrešio dužnosti premijer Nikol Pašinjan, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

Pašinjan je u četvrtak smenio Gasparjana nakon navodnog pokušaja vojnog puča, međutim, da bi zaista došlo do razrešenja načelika, mora i predsednik da se saglasi, prenosi Rojters.

Iz kabineta predsednika je stigao odgovor da pokušaj da se smeni Gasparjan "nije po ustavu".

Vojska je danas zatražila Pašinjanovu ostavku, ali i ostavku cele vlade, zbog zamerki na vođenje zemlje tokom sukoba u Nagorno-Karabahu, teritoriji oko koje su se sporili Jermenija i Azerbejdžan.

Sukob je okončan 9. novembra mirovnim sporazumom uz posredstvo Rusije, a od tada je Pašinjan na udaru kritičara koji smatraju da je predao Nagorno-Karabah Azerbejdžancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: