Četvrtak, 03.12.2020.

20:13

Kritike sa svih strana upućene Krivokapiću - nastavak Skupštine i sutra

Sednica Skupštine Crne Gore biće nastavljena i sutra, kada se očekuje i glasanje o novoj vladi.

Izvor: Tanjug

Kritike sa svih strana upućene Krivokapiću - nastavak Skupštine i sutra
EPA-EFE/ Boris Pejovic

To je odlučeno zbog velikog interesovanja poslanika većine i opozicije u crnogorskom parlamentu, rasprava o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove vlade.

Predsedavajući parlamenta Aleksa Bečić je saopštio da je još ostalo 13 poslanika koji su se prijavili za diskusiju.

Inače, i današnja sednica parlamenta protekla je u oštrom kritikovanju ekspozea mandatara i predloga nove vlade. To su činili i poslanici koji su iz opozicionih stranaka i oni koji su iz partija na vlasti.

Najčešće izrečene zamerke opozicije su da predložena vlada nije ekspertska, da je jednopartijska i jednonacionalna, teokratska i bez vizije o budućnosti zemlje, i da Crnu Goru vraća u srednji vek.

Poslanici većine, koji će uprkos primedbama podržati predloženu vladu, Krivokapiću zameraju da je izneverio političke partije koje su ga dovele na vlast niotkuda, kao i da nova vlada nije vlada pobedničkih lista na avgustovskim parlamentarnim izborima, već proizvod dogovora Krivokapića i lidera GP URA i kandidata za potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Današnju sednicu je na samom početku obeležila oštra polemika Abazovića sa poslanicima DPS-a, koje je optužio da su tokom trodecenijske vlasti pokrali zemlju i pretnjama da će, ako on bude zadužen za bezbednosni sektor kao potpredsednik nove vlade, svi koji su činili kriminalna dela biti procesuirani i snositi sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: