Evropol: Uhapšeno 18 osoba zbog trgovine duvanom

Vlasti sedam evropskih zemalja raskrinkale su međunarodnu organizovanu kriminalnu grupu koja je učestvovala u nelegalnoj trgovini duvanom, saopštio je Evropol.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.10.2019.

19:45

Evropol: Uhapšeno 18 osoba zbog trgovine duvanom
Ilustracija: Depositphotos/ StevanovicIgor

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeno je 18 osoba različitih nacionalnosti, koje su osumnjičene za pranje novca, nelegalnu trgovinu i skladištenje oko 670.000 kila duvana.

Evropol navodi da je sprovedeno 29 istraga u Italiji, Poljskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji i Holandiji, kao i da su vlasti Rumunije i Kipra aktivno doprinele operaciji.

Akcija je izvršena uz podršku evropske agencije za pravosudnu saradnju Evrodžast, Evropola i Evropske službe za suzbijanje prevara (OLAF)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: