Arhijereji žele "informacije iz prve ruke" - danas susret sa Vučićem i Dodikom

Članovima najvišeg crkvenog tela danas bi trebalo da se u Patrijaršiji u Beogradu obrate Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2019.

11:04

Arhijereji žele
Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Budućnost Kosova i Metohije biće glavna tema sutrašnjeg zasedanjanja Svetog arhijerejskog Sabora SPC, koji je počeo prošle nedelje u manastiru Žiča.

U crkvenim krugovima može se čuti da je dvojicu nacionalnih lidera na Sabor pozvao patrijarh Irinej, kako bi arhijereji iz prve ruke dobili informacije o učinku diplomatske borbe za KiM.

"Dolazak predstavnika svetovne vlasti na sednice Sabora nisu presedan u životu Crkve", objašnjava sagovornik "Novosti" iz vrha SPC.

Vučić je bio na Saboru i 2013, kada je tema bila Briselski sporazum. Očekuje se on vladikama predstavi situaciju i zamoli ih za podršku i pomoć.

Sabor je u subotu rad nastavio u Beogradu, a vladike će danas posetiti Hram Svetog Save na Vračaru i služiti parastos njegovim ktitorima i priložnicima. U planu je sednica Društva za izgradnju Hrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: